Познатиот доктор Горан Трајковски  а воедно и инфлуенсер со над 42.000 следбеници на социјалните мрежи, денес сподели фотографија со позитивен тест на Ковид иако вчера ја прими и третата доза на вакцина

Кој сака нека честита.
Доктор Горан за првпат денес позитивен за SARS-COV2 (PCR i брз тест).
Од ризик фактори имам автоимуна болест(Хашимото тирeоидитис).
Вчера се вакцинирав (3та доза), денес се осетив малаксано и брзиот тест кој го правиме секој ден на работа излезе позитивен. Потоа и PCR тестот.
Ќе видиме каков ќе биде текот на болеста, ќе ве известувам и се надевам на добар исход без последици.Ваш @doktor.goran –напиша Горан на неговата инстаграм објава

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Goran Trajkovski (@doktor.goran)