Познатиот Македонски јутјубер Марко Маркович познат како “GP” стави крај на YouTube.

Марко Маркович односно GP својата приказна на јутјуб ја започна уште во 2015 година забавувајќи ја младата публика и низ годините стекна огромна популарност и сними илјадници видеа и безброј големи успешни проекти.

Тој во своето последно видео што го објави на својот јутјуб канал ги искажа причините за својата одлука, низ што све поминувал сите овие години и каква е состојбата на Македонската естрада и односите меѓу “јавните личности” погледнете во продолжение: