Мексиканското традиционално Пончо на голема врата се враќа во модната индустрија.Светските дизајнери го модифицирале  и сега е хит меѓу момците.Може да се носи во секоја прилика,на плажа, на журка, на романтична вечера. Пончото потекнува од Мексико,а беше многу популарно во 80-тите години од минатиот век.