Бананите неколку години назад,се чести гости во дворовите и гардините.Оваа егзотична билка му дава на просторот посебна убавина,а нејзините големи и месести листови се вистинска природна декорација.Иако не се баш отпорни на ниски температури,сепак во зимо доволно е да ги покриете со проѕирен најлон и да ги заштитите од мразеви.Ако растението замрзне, на пролет од коренот пушта млади фиданки кои може да достигнат и до 4 метри.Бананата сака сонце и многу вода,а за возврат ке добиете егозотика во вашата гардина.На Фб постои група наречена ‘ Цветна дружина“ каде администратор е Константин Дино Амповски,а групата е наменета за сите љубители на цвеќето и цветните градини.

SKU 67173
MUSA ACUMINATA ‘DWARF CAVENDISH’
Musa acuminata

Banana trees, Mahamaya Lake