Игор Џамбазов објави дека почина неговиот татко, диригентот и композитор, маестро Александар Џамбазов.

– Си замина нашиот МАЕСТРО, тивко и нечујно, како што живееше во последните 25 години…од денес, конечно со својата Анче…вечен нека ни е споменот на тебе, маестро мој… – напиша Игор на Инстаграм.