Сребрениот медал на Дејан Георгиевски кој го освои на Олимписките игри во Токио и тоа во  теквондо,е првиот олимписки медал за Македонија по цели 21 година.Георгиевски во Македонија ке биде пречекан како вистинска сопртска ѕвезда,а Владата му обезбеди парична награда како врвен спортист и олимпиец.