Прада ја претстави својата нова колекција под наслов „Escape“. Оваа ,,милитари“ инспирирана колекција содржи околу 200 модни парчиња во кои се испреплетени зелената боја, кафеавата, црна, неон портокаловата. Прада е еден од најславните брендови кој е познат по т.н ,,поместување на границите“ или утилитаризмот.

Во Escape модната колекција освен гардероба, ќе сретнете и ранци и торби кои се изработени од најлон, во стилот на осумдесетите и деведесетите години . Целата колекција се наоѓа во нивните специјализирани бутици во Њујорк, а со продажба започнуваат од 15ти Декември. Погледнете дел од колекцијата:

Сликите се превземени од официјалниот сајт на Прада