Реакцијата на златниот ретривер, кој се воодушевил кога првпат ги видел кученцата, ја забележал неговиот сопственик, а целото видео е објавено на Јутјуб. На видеото се гледа дека Бејли ретриверот возбудено чека неговиот сопственик да му покаже големо изненадување.

Од корпата што му ја покажал сопственикот излегле пет залутани кученца, а Бејли прво збунето ги гледал кученцата.
Прво почна да ги мириса, а кога малку се опушти беше толку разигран што не знаеше на кое од преслатките кученца да му пријде