Поп пејачката Ребека Ј.Ристевска денес го слави 50-тиот роденден.Славеничката  денот го помина со семјеството, трите сина и сопругот Милан. Беки е голем поборник за лицата со попреченост, затоа и ја остави естрадата, за да се посвети на нејзиното здружение “ Дајте ни крилја“.