И оваа година конечно беше одржана ревијата на Chanel. На оваа ревија познатата модна куќа претстави уникатни модели кои блескаа во елеганција и стил. Моделите што беа прикажани во себе носеа голема доза на реализам и ноти на префинетост, скапоценост, луксуз.

Меѓутоа по што беше специфична оваа ревија? Ревијата оваа година се одржа во престолнината на Chanel, односно во Париз. Ова ревија е прва ревија без Карло, па целиот Grand Palace, беше уреден да потсетува на легендарниот апартман на Coco Chanel. Луксузниот Grand Palace, на една вечер се претвори во станот на прочуената дизајнерка. Целиот простор беше среден во ориентален стил, огромниот број огледала и ретро мебелот даваа посебен изглед.

Погледнете дел од атмосферата:

View this post on Instagram

Virginie Viard joined the Métiers d'art 2019/20 show's models in a mythical Art Deco staircase setting of 31 rue Cambon in Paris, recreated for the occasion at the Grand Palais in Paris. #CHANELMetiersdArt #CHANEL @MaisonDesrues #Desrues @Massaro_Paris #Massaro @Lesage #Lesage @Maison_Lemarie #MaisonLemarie @AtelierMontex #Montex @MaisonMichel #MaisonMichel @Causse_Gantier #CausseGantier #Lognon @Goossens_Paris #Goossens @Le19M #Le19M @Vittoria @KaiaGerber @AnnaEwers @SiaVlasova @mxlunaa @LexiBoling @BlesnyaMinher @MerelZoet @CamHrl @Walldamort @iamhyunjishin @ola_quetal @CarolineKnudsen_ @LoveGrace_e @Mathilde_Henning @MoiraBerntz @Aivita.Muze @CrisHermann @_LilyStewart_ @LineisyMontero @GiselleNorman1 @Lia.Pavlova @Lea_Jul @Odette.Pavlova @AlexxandraMicu @NinaMarker @Mona_Tougard @ElizaKallmann @heconghc @RebeccaLongendyke @NinaFresneau @Greta_Varlese @KriniHdez @NikePn @MariaMiguel.a @kdhwillems @RachelleHrs @Guannan_cai

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on