Снимката од маматус облаци кои неодамна се формираат над Аргентина ги обиколи социјалните мрежи. Спектакуларните моменти на ретките маматус облаци беа снимени во Каса Гранде, Кордоба. Облаците се обликувани како памучни топчиња што го прават да изгледа надреално.

Составени првенствено од мраз, овие облачни торбички можат да се протегаат стотици милји во која било насока, останувајќи видливи на вашето небо можеби 10 или 15 минути одеднаш.

Клипот беше поставен на Јутјуб со натпис: „Доцна попладне во саботата небото беше покриено со овие необични облаци што нè натераа да се чувствуваме како да сме заробени во вивариум, а потоа дојде силната бура со молњи, ветрови и град. Имавме среќа што бевме таму за да го снимиме овој чуден феномен, кој можеби е производ на временски манипулации“.