Во 80-тите години од минатион век беа актуелни шарените машки кошули со долг и кус ракав.Ова лето светските модни дизајнери, ги вратија на сцената овие  ретро кошули, и им додадоа уште појаки дречливи бои и најразлични принтови.Ова лето кошулите се вистински хит.