Поп ѕвездата Ријана според “Форбс„ е најбогатата пејачка со богатство од 1,7 милијарди американски долари. Нејзиното богатство доага и од нејзината фирма за козметички произоди “ Фенди бјути“. После  Ријата ,втора на листата најбогати жени е Опра Винфри.