Ова е еден од најинспиративните блогови што некогаш сте ги прочитале. Дваесет и петгодишниот Рустам од Уфа преживеа страшна катастрофа кога неговата касарна се урна на 12 јули 2015 година.

Овој датум го смета за негов „втор роденден“. Тој ден загинаа 24 негови колеги од војската, но и покрај тоа што цела ноќ беше закопан под урнатините, тој беше спасен.

Сепак, овој живот имаше цена – губење на двете нозе. Сепак, Рустам не се откажал. Денес игра хокеј на мраз и пишува блог.

Извор: shilomagazine.com.au