Битката на познатата пејачка Северина за својот син сеуште трае. Нејзиниот најтежок период во животот е од кога судијата одлучи да нејзиниот син, во иднина живее со неговиот татко бизнисменот Милан Попович. Нејзиното време поминато со синот го сведе на само 88 часа месечно, а пред кратко време хрватските медиуми пишуваа и дека против неа е поднесена кривична пријава од страна на Центарот за социјална работа.

На својот Инстаграм профил, Северина Којич објави фотографија на која е со широка насмевка и потресна порака посветена на нејзиниот син.

View this post on Instagram

Prošlo je 54 dana i prošlo je “88 sati”… prošla je vječnost dok oni “skijaju”… Za ovog života sam puno puta doživjela nepravdu. Bližnji su prodavali moju intimu za male novce, a za velike i sami znate što se sve može dobiti… Ipak, 28.11.2019. na ovom licu je bilo najviše nepravde i tuge. Prošla su 54 dana tuge… Ali u tim danima tuge je bilo “88 sati” veselja i 54 dana njihove sramote. A mater mi je dobro rekla – nemoj da te Nitko i Ništa rastuži. Nitko i Ništa su me tog 28.11. prevarili i uvalili mi svoju tugu i sramotu, ali nisu mi mogli skinuti osmijeh… ni s ove fotografije, a ni s brojnih mojih nefotografiranih osmjeha. Jer Nitko i Ništa zauvijek ostaju Nitko i Ništa. Ponekad postanu Nitko i Nešto… Možda trenutno “slučajno skijaju”,ali nas ne mogu sve “preveslati”. Ne dajte da vam Nitko i Ništa uvale svoju sramotu i tugu i skinu osmijeh s lica. Meni nikad nisu… ni sad nisu… niti će… Fala Bogu! #Skijanje #Veslanje #Sport općenito #U zdravom tijelu zdrav humor #aleksa vrati se doma, skuvala san ti paštašutu #slusajmater #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #zahvalnazasve #severina

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Поминаа 54 дена и поминаа 88 часа. Беше вечност додека поминуваат … Неколку пати доживеав неправда во овој живот. Најблиските ја продаваа мојата интимност за малку пари, а за големите знаете што може да се добие… Сепак, 28.11.2019 година. имаше најмногу неправда и тага на ова лице. Поминаа 54 дена тага … Но, во тие денови на тага имаше „88 часа“ на радост и 54 дена на нивни срам. И мајка ми добро ми рече: „Не дозволувајте никој и ништо да ве растажи. Тие Никој и Ништо тој 28.11.  ме изневерија и ми ја истурија нивната тага и срамот, но не можеа да ми ја земат насмевката … ниту од оваа фотографија, ниту од многуте мои нефотографирани насмевки. Бидејќи никој и ништо не се засекогаш никој и ништо. Понекогаш тие стануваат никој и нешто … Можеби тие во моментов се обидуваат, но не можат да нè ,,превеслаат“ сите. Не дозволувајте никој и ништо да ви ги истураат нивниот срам и тагата и да ја отстранат насмевката од Вашето лице. Никогаш не успеале … ниту сега ниту … ниту ќе успеат… Благодарам на Бога! – Напиша Северина.

 

 

Извор: Glossy;

Сликата е превземена од официјалниот Инстаграм профил на Северина.