Младата поп ѕвезда Били Ајлиш откако се појави на јавната сцена им стана интересна на папараците и модните дизајнери.Нејзиниот стил на облекување го нарекуваат улична мода.Овој стил одлично и стои на пејачката која е голема инспирација на младите девојки.