Ракометарката Ива Стојковска ваши за една од нашите најубави спортиски.Оваа русокоса беше дел од РК Вардар,а денес игра  во еден клуб  познат ракометен клуб во  Косово. Мајка е на малата Надја. Ива освен што е професионален ракометен игреч,беше дел и од сите модни збидувања.Момците врат кршеа по неа,но таа му го даде срцето на струмичанец. Велат дека убават Ива денес е посветена мајка.Живее во скопската населба Ѓорче Петров.