Еден од најпроблематичните делови кај шминкањето е нанесувањето на ајлајнер. Ретки се моментите кога успеваме и на двете очи да го исцртаме совршено. Ставањето ајлајнер е дело на уметност кое бара концентрација и прецизност. Погледнете ги следниве трикови.

 

Првиот начин на прецизно нанесување е со помош на четка. Уште подобар ефект ќе добиете доколку четката малку ја наводените.

Creating Perfect Winged Eyeliner With Angled Eyeliner Brush

                                                                                                                                                        Сликите се превземени од Pinterest.