Марина Туцаковиќ ќе биде погребана во гробот на синот,но не и во алеата на великаните во Белград,рече нејзиниот сопруг и додаде дека тоа и било последната желба.Денес,  од  една од  најпознатите балкански текстописци се прости цела српска естрада. Цеца, Карлеуша,Жељко Јоксимовиќ,Бајага и многу јавни ѕвезди и посветија емотивни статуси на дамата од чија чиста мисла излегоа многу текстови на песни кои станаа хитови. Почивај во мир Марина.