Пред некој ден службата на МВР известија дека лицето кое шверцувало и продавало лавчиња во Куманово е уапсено!
Се работи за 31-годишен кумановец кој пред неколку недели на социалните мрежи инстаграм и тикток се ширеа видеа од лавче по име Симба каде што мажи, жени па дури и деца се сликаа со малото лавче.
Погледнете ги фотографиите тука

Во Македонија е строго забрането по закон чување на диви животни односно „неовластено ловење, чување и отуѓување на диви животни“ по член 228, став 1 од Кривичниот законик. Против лицето С.А.(31) од Куманово е поднесена чривична пријава – известуваат од МВР.