Делото на Леонардо Да Винчи Salvator Mundi (Saviour of the World) е купено на аукција за 450 милиони долари во Њујорк во Ноември 2017 година. Salvator Mundi (Saviour of the World) е проценето како најскапата изработена слика во историјата на продавање на уметнички дела.

Принцот Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud, бил купецот на бесценетото дело на Леонардо Да Винчи.

За повеќе факти поврзани со Salvator Mundi, може да го погледнете видеото кое следува :