Новоотворениот пет центар „Макси” во Скопје,ги донесе и актуелните чанти за домашни миленици кои моментно се вистински хит во светот.Чантите се продаваат по цена од 1.500 до 2.500 денари,а ги има во сите дезени. Ваквите луксузни чанти прва ги промовираше џетсетерката  Парис Хилтон, која често папараците ја ловеа како го шета миленичето токму во ваква чанта со дезен од леопард.Овие чанти се наменети  исклучиво за помалите раси кучиња,како популарното Бо, малтезери,пинчери,пудлици или чивави. “Макси” пет центарот нуди и голем избор на храна и играчки за миленици,а скопјани го нарекоа уште и маркет за животни.Се наоѓа веднаш после Бриколаж,Повеќе инфо може да добиете на maxipetshop2021 на Instagram.