Филип Петровски ( 23) од Куманово веќе 2 години успешно се бави  со мода. Оваа негова љувов кон модата ја работи од срце и  пред за себе. Вели дека  модата ја разбира како уметност, сака да глуми и да слика.  Филип е дел од актерската екипа на филмот “ Приказ“, породукција на Николај Павловски и Марко Јовановски. Ова младо момче работи во модниот дел на “ Бео спорт“ во Сити мол во Скопје.

Што е за тебе мода?

-Пред се да се чувствувам убаво, да донесам нешто ново и да се чувствуваш конфорност и стил. А стилот е карактер.

Како најчесто сакаш да се облекуваш?

-Мојот стил е дарк, стрит фешн со примеси на рок.

Има ли во Македонија мода?

-Мислам дека модата кај нас не е добро представена.Инфлуенсерите повеќе прават драма,отколку фешн.

Твој идол?

-Малума и моделот Мариано Диваио.

Омилена бија?

-Црната, во темното има најмногу боја.

Џинс и елеганција?

-И двете, но само да не е класика. Може комбинација од двете.

Филип може да го следите на неговиот инста профил- @philip.petrovsky