Јапонски јавори, лавандер, хортензии и 20-тина други видови на егзотични растенија го красат просторот на стeк хаусот „Микаса“ на срцето на Кале. Овој тренд го започнаа луксузните ресторани на Запад, каде многу се внимава на екологијата и разубавување на просторот. Вакви градини има во Лондон, Париз, Дубаи. Скопјани веќе една година колку што постои „Микаса“, утринското кафе го пијат токму овде. Заради билките, сонцето и Скопје на дланка. Фотогалеријата ќе ве остави без здив и ќе ве натера да го посетите најубаво уредениот приватен парк во Скопје.