Последниве денови тема е дека во Куманово се шверцуваат и продаваат диви животни откако на социалните мрежи се појавиа фотографии и видеа како мажи, жени па дури и деца се сликаат со мало лавче.

Трендот каде што богатите луѓе поготово во Дубаи се сликаа со диви животни пристигна и кај нас.

Во Македонија трговија и шверц на диви животни не е дозволено, случајот е пријавен во полиција и се работи на него за тоа како ова мало лавче стигнало во Македонија и во чива сопственост е.