Австралиската дизајнерка Памела Климан-Паси го претстави Mo-Her, првиот костум во светот направен од машки мустаќи, брада и коса.

Според неа, целта на проектот е да се подигне свеста за здравјето на мажите, пред се за превенција од самоубиства, рак на тестисите и на простата.

Инспирацијата ја нашла во приказната за нејзиниот покоен сопруг, кој починал од рак на дебелото црево и тестисите.

Одржливите продавачи собраа коса на мажи од австралиските берберници за да обезбедат материјал за проектот на Памела.