Периодот кога  температурите веќе се зголемуваат,денот е топол, а ноќта по-ладна ви предлагаме шест парчиња на облека кои би требало да ги носите или имате во своите гардаробери сезонава:

1.Јакна

2. Џизми за заштита од дожд, бидејќи дождот во овој период е очекуван!

3. Кратки чизмички со отворен дел

4. Балентанки или ниски чевли

5. Фустани

6. Бели фармерки или панталони