Познатиот француски  моден дизајнер Жан Пол Готје, признава дека поп кралицата Мадона му е вечна инспирација.Тој во едно интервју кога го прашаа која музичка ѕвезда му е нај омилена,рече без да трепна-“ Мадона и само Мадона“. Инаку Мадона и Готје  се стари пријатели.Неговите фамозни конусни корсети, кои поп дивата ги носеше на нејзината турнеја „Русокоса амбиција“,станаа вистински хит во светот.Мадона неговите смели креации ги носеше  и на неговите луксузни ревии,а нивната соработка трае и до ден денешен.  Готје досега соработувал со многу холивудски имиња,пејачки,актерки,манекенки,но очигледно дека Мадона му е вечна модна инспирација.