Работник за одржување во зоолошката градина е хоспитализиран поради сериозни повреди со кои се здобил кога влегол во недозволен простор во зоолошката градина во американската сојузна држава Флорида, каде што бил нападнат од тигар.

Полицијата морала да пука и да убие тигар за да го ослободи човекот од вилиците на животното, објави ABC News.

Инцидентот се случил во средата во зоолошката градина во градот Неапол на Флорида, а по инцидентот градината била затворена, соопшти локалниот шериф.

Припадник на тимот за чистење на ходникот и продавницата, но не и кафезите со животни, влегол во „забранетата зона каде што бил тигарот“, велат од кабинетот на шерифот.

Маж на возраст од дваесет години веројатно нахранил или галел малајски тигар, „што се нелегални и опасни активности“, велат властите.

Спасителот го шутнал во обид да го принуди тигарот да му ја ослободи раката, но бил „принуден“ да пука во животното, соопштија властите.