Цеце Орешкова- Георгиев некогаш беше една од нашите најбарани  и најплатени модели.Учествуваше на повеќе избори за убавина со боите на Македонија,каде нижеше големи успеси. Пред неколку години се омажи за нејзиниот колега,манекенот Кристијан Георгиев и денес ја имаат малата принцеза Кара-Розмари. Цеце ја остави модната кариера,сјајот и гламурот и му се посвети на професионалното јавање коњи.Таа е членка на коњичкиот клуб ‘ Бравадос“ од Скопје и редовно се такмичи во јавање надвор од нашата држава. Некогаш оваа наша убавица беше кралица на модните писти, но денес се трка со ветровие на  расен коњ.