Црвеното вино е омилен пијалок на многу луѓе, но исто така има свој придонес и кон надворшената убавина. Освен што ќе Ве смири и опушти, со надворешната употреба може да ги замени и Вашите козметички третмани. Уште пред многу години жените го користеле за отстранување на темните флеки на кожата. Црвеното вино ја храни кожата и помага да излегда свежо и сјајно.

clear wine glass overlooking orchard during daytime

Црвеното вино помага за отстранување на несаканите ,,стрии“ по телото, па масирајте се на местото со црвено вино. Овој третман дава ефикасни резултати доколку го практикувате еднаш неделно. Освен тоа црвеното вино е добро и за отстранување на акните кои се појавуваат по Вашето тело. На памук или вата нанесете црвено вино и поминете ги акните. Применувајте го овој третман барем еднаш дневно.

Црвеното вино има докажано одличен ефект и во борбата против брчките и проширените вени. Доколку сакате да се ослободите од брчките мијте го лицето еднаш дневно со црвено вино. За проширени вени комбинирајте црвено вино со млеко и масирајте еднаш неделно.

photo of woman's face reflection