Научниците пронајдоа огромен вид на ретка риба, фатена на брегот на шпанскиот град Сеута.

Научниците веруваат дека необичната риба тежи околу два тона, долга е околу 2,8 метри и успеале да ја ослободат со помош на кранови со два брода.

Истражувачите користеле вага со капацитет од 1.000 килограми (еден тон) за да ја измерат, која за малку ќе се урнела од нејзината тежина.

Овој вид, Mola alexandrini, е најголемата бубачка во светот, пренесува CNN.