Родена е 1946  година и досега никој не дозна колку пластични операции има направено.Потекнува од америчко индијанско семејство и досега зад себе остави безброј хитови и албуми.Тоа е Шер, дамата која направи пресврт во музичката поп култура.Низ годините имиџот го менуваше како камелеон,а лани се сликаше и стана муза на светскиот бренд Дисквер.