Мајк Тајсон (55), најдобриот боксер во историјата на боксот, во неодамнешно интервју ја раскажа својата животна приказна и откри многу шокантни детали, меѓу кои и дека бил силуван од повозрасен човек.

-Имав неполни 16 години, кога тој човек сексуално ме вознемируваше. Бев силуван и тепан на улиците на Бруклин, раскажуваше Железниот Мајк низ солзи.

Оваа негова изјава го шокираше новинарот кој потоа го праша, -Дали е тоа гневот што го носи со себе во рингот.

Инаку Мајк ги доби сите можни титули во боксот и стана повеќе кратен светски шампион на сите времиња.