Општо познато е дека е потребно вашата кожа соодветно да ја негувате. Но сепак постои можност вашата кожа да биде сува и да ја изгуби својата еластичност.

Еве неколку работи кои не смееме да ги правиме, за да го спречиме процесто на стареење.

1.Не користите крема со заштитен фактор

Често ви се случува кога вежбате на отворено да не нанесувате крема на вашето лице за да го  избегнете потењето, но сепак сончевите зраци оставаат трага на вашето лице доколку не нанесувате крема со заштитен фактор

2.Често конзумирање на алкохол

При често пиење на алкохол познато е дека создава дехридатација на организмот и го спречува потребното лачење колаген. Колагенот ја прави кожата поцврста и поеластична

3.Премногу слатко

Внесувањето на големи количини шекер во организмот се губи колагенот во вашиот организам ја суши кожата, и создава брчки.

4.Предолго седите пред компјутер

Предолгото седење пред компјутер создава подочници и брчки околу очите