Кога ќе се спомене името на Хелена Роза, веднаш ве асоцира на некогашната А1 телевизија,модни настани,сексапил,едиторијали  и шоу бизнис. Некогашната Тв водителка Хелена Роза денес живее со семејството во Окленд,Нов Зеланд.Работи  во медиумската корпорација Мултимедиални магазин каде се популарните списанија,Еye magazine i Chinese eye.Го работи и пиарот на агенцијат Паник. Хелена некогаш беше на врвот на македонскиот шоу бизз.Водеше низа успешни проекти кој останаа запаметени во етерот.Важеше за најубава девојка и секс симбол на Македонија.Таа е мајка на Кјара и Тијан,а се омажи за голманот Игор Гјоргиевски. Хелена е  активен борец за човекови права.Таа е помалата сестра на поп пејачката Ребека.