Новак Ѓоковиќ не добил дозвола за влез во Мелбурн, бидејќи властите на Викторија му одбиле виза со наводно лоша документација, која не одговара на лицата кои добиле медицинско ослободување дознава telegraf.rs

По неколкучасовен распит во просториите на Одделот за имиграција, каде од Новак било побарано да обезбеди документација и докази врз основа на кои добил медицинско ослободување, Новак Ѓоковиќ бил испратен во притвор, каде што се наоѓа во моментов, дознава Телеграф.

Најдобриот тенисер на светот се третира како криминалец и има скандалозен третман. Тој е задржан во една просторија во притвор, забранет му е мобилниот телефон и контактот со кој било од неговиот тим.

Така било и порано во слични ситуации со луѓе кои се обиделе да влезат во Мелбурн, но не биле вакцинирани. Останува да се види како ќе заврши ситуацијата и дали Ѓоковиќ ќе биде вратен со авион, како што најави австралискиот премиер пред неговото пристигнување или дали на крајот ќе му биде дозволен влез во земјата, што само еден може да го направи на момент, лице, министерот за имиграција Алекс Хок.

Извор: telegraf.rs