Дали некогаш сте се запрашале каде живеат познатите гангстери? Како изгледа нивниот дом однатре? Вака изгледа домот на еден од најпознатите гангстери. Ова е историската куќа, односно домот на Ал Капоне, каде што живеел, а тука и умрел.

Имотот „Медитеранска преродба“ на Ал Капоне се наоѓа на островот Палм. По неговата смрт имотот бил продаден за $8 милиони, а потоа инвестирани уште $1.4 милиони за реновирање. Реставрацијата ја водела архитектот Моника Мелоти и нејзиниот тим, при што направиле одлична работа, бидејќи успеале да зачуваат многу оригинални предмети.

Еве како изгледа:

Take a Look Around Al Capone’s Historic Miami House Where he Lived and Died (23)

Во оригиналниот дом на Ал Капоне преовладувала белата боја, бели скулптури, а неговиот имот има околу 6.000 метри квадратни.

Имотот го купил во 1928 година, после излегувањето од Алкатраз, а неговата сопруга го продала во 1952 после неговата смрт.