Бутик хотелот “ МиКаса“ сместен од десната страна на тврдината Кале,е омилено место на странците, кои доаѓаат да го посетат Скопје. Хотелот освет што е познат по стек хаусот,по погледот со Скопје на дланка,станува и препознатлив во  хотелските соби.Еве како  тие изгледаат  одвнатре.