На неодамнешните ревии во Њујорк и Париз беа промовирани најновите колекции есен -зима 2022, на кои со неверување ни доаѓа мумија модата.Ова мода е инспирирана од египетските мумии,а ке се носат парчиња гардероба обвиткани со завои и тоа во бела боја.Здолништата ќе бидат во неправилна форма со колани кои ќе висат до потпетиците,а блузите ке бидат обвиткани со белу ленти.