Филмскиот саудтрак може да биде многу по препознатлив отколку самиот филм, дури понекогаш и подобар од самиот филм. Во продолжение може да ги видите и слушнете најпродаваните саундтракови на сите времиња:

 THE BODYGUARD (1992)

Сертифицирани едници:18 милиони

SATURDAY NIGHT FEVER (1977)

Сертифицирани едници:16 милиони

PURPLE RAIN (1984)
Сертифицирани едници:13 милиони

FORREST GUMP (1994)
Сертифицирани едници:12 милиони

DIRTY DANCING (1987)
Сертифицирани едници:11 милиони

TITANIC (1997)
Сертифицирани едници:11 милиони

THE LION KING (1994)
Сертифицирани едници:10 милиони

FOOTLOOSE (1984)
Сертифицирани едници:9 милиони

TOP GUN (1986)
Сертифицирани едници:9 милиони

O BROTHER, WHERE ART THOU? (2000)
Сертифицирани едници:8 милиони