Тенката, ретка и слаба коса може да изгледа негувано без многу труд, но од друга страна мора да се согласуваме дека бара многу често миење и фенирање. Веруваме дека жените со ваков тип на коса не можат да го замислат животот без сите тие шампони за сува коса. За да Ви го олесниме трудот, Ви презенираме 3 правила за одржување и стилизирање на овој тип на коса.

Користете фен за сушење коса

За ретка коса мора да користите фен за сушење затоа што само со него може да добиете волумен, а неговата топлина го активира дејството на сите тие препарати за волумен кои ги користите. Меѓутоа мора да внимавате и на изброт на фенот. Користете фенови кои не ја прегреваат косата.

После фенирањето, испеглајте ја косата

Единствен начин за да Вашата коса изгледа совршено е да ја испеглате, веднаш после фенирањето. Важно правило е да ја пеглате косата од средината за да не го изгубите волументот кој Ви е постигнат со фенирање.

За поголем волумен и физуелно погуста коса направете локни

Косата виткајте ја од темето, а не од средина, за да имате поголем волумен.