Со доаѓањето на зимските студени денови, улиците се повеќе се преплавени со нетрални бои како што се беж, кафеавата, сива, црна. Тие се безвременски неутрали кои го играат контрастот на светлите бои во летото. Многу од модните преставници кажаа „да“ на овие бои,  меѓутоа тие советуваат и малку освежвање на оваа палета од бои со додаток на боите на есента како што се жолта, портокалова, бургунд нијанса. Во оваа статија ќе најдете модни комбинации на бои и тренди парчиња за сезонава. Не ги заборавајте црната и сивата боја, кои не се дел од овој список ама се безвременски бои за секое годишно време.

Ова е нашата омилена палета на зимските бои:

1. Кафеава – Бирајте ги сите нијанси на кафеава и комбинирајте ја со посветли бои.

 

2. „Беж“ боја

3. Портокалова боја

4. Темно црвена боја

5. Темно-жолта боја