Марамите и шаловите се особено интересни модни детали, а доколку се добро комбинирани, можат да заменат разни парчиња облека.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Марамите и шаловите се секогаш добредојдени како модни детали, но се и практични, бидејќи во некои ситуации можат да заменат некои артикли за облека.

Добро комбинирани со останатиот дел од гардеробата, тие се секогаш тренди и интересни.

1. Поголем шал во улога како капутГолема, карирана марама во кул есенски денови може да игра и улога на потенок капут.

2. Во улога на пончо

Наместо пончо, носете шал кој ќе го замени, а на вашиот изглед ќе му дадете нота на романтика.

3. Како суштински моден детал

Марамите и шаловите секогаш можат да послужат како одличен детаљ кој ќе ја разбие монотонијата на комбинациите на облека и ќе ги направи интересни.

4. Како блуза за вечерна комбинација

Ако го носите со едноставни сатенски панталони, може да биде одличен избор како блуза за вечерно излегување. Во оваа комбинација, ќе изгледате елегантно и префинето.

5. Марама како капут

Волнена шамија, добро се загрева, а може да замени и капут. Во оваа комбинација сигурно ќе ги привлечете погледите на минувачите со вашата елеганција.