„Глобалната фондација за Даунов синдром“ ја организираше модната ревија под името Be Beautiful, Be yourself на кое учествуваа лица со Даунов синдром. Модната писта во Денвер ја закитија безброј насмеани лица, кои уште еднаш докажаа дека убавината доаѓа од внатре.

На овој настан беа собрани 2.5 милиони долари кои ќе бидат употребени за медицинска нега и истражувања.

Учесиците горди и среќни чекореа подржани и од дел од ѕвездите како што се Лаура Линеј, Хенри Винклер, Квинси Џонс, Џејми Фокс, Џон Мегинли, Квинси Џонс и други.

Ви пренесуваме дел од атмосферата.