Трендот на инфлуенсерите со години наназад е доста актуелен во светот, па конечно почна и кај нас малку повеќе да се обрнува на овој животен стил. Па така, вчера вечер беа доделени првите награди за највлијателните личности преку социјалните медиуми кои што го дефинираат животниот стил, вкусот и високата мода во Македонија. Настанот беше воден од страна на Марко Новески, а организиран од „Убавина и здравје“ како и „Колор медиа плус“ и се одржа во скопскиот ресторан Рагуса. Еден од членовите беше и Лила Стојановска – Филиповска, која со својот веќе истакнат инстаграм профил и ја докажа на јавноста моќта на социјалните профили. Покрај Лила, членови на жирито беа и Марјана Станојковска и Александар Билјановски-Дадар, а од гостите можеа да се видат познати личности од македонската сцена, како Викторија Јаначковиќ, Александар Тарабунов, Маја Гликоровска, Васка Леонтиќ, Маријана Станојковска и уште многу други.

 

Награда добија за следниве категории:

Influencer Star – Стефанија Кржеска (@krzheska)

Instaman – Филип Макрадули (@filip.makraduli)

Fashion Influencer: Никица  Ацева (@nikicaaceva)

Food Influencer – Теодора Георгиевска (@gotvime.so.tea)

Lifestyle Influencer – Елена Ѓоргиевска (@elena_gorgievska_fitlife); Стојан Петрески Симјановски

Travel Influencer: Бојан Гиевски (@gievskibjn)

Happiness Influencer: Кристина Манчева (@designandberries)

Beauty Influencer: Ана Франгова

Rising Star: Анастасија Димеска (@dimeska.a), Мирослав Антески, Ангела Василевска (@angela.vasilevska.5), Даниел Трбогазов (@mojtrener.mk), Валерија Преспаноска (@valerijaprespanoska).

 

 

 

Сликите се превземени од официјалните инстаграм профили на наградените.