Познатата модна куќа ,,Фенди“, во соработка со парфемичарот Fransisom Kurkdijanom, кој ја патентираше техниката за изработка на парфимирана кожа уште во 2014та година, заедно креираа уникатен модел на парфимирана чанта.

Fendi predstavlja mirišljave tašne

Оваа ,,Френдифренесиа“ чанта доаѓа во мини и стандардна големина и е изработена од жолта Selleria кожа и е намирисана со мошусен парфем на Куркидијан, кој има потполно неутрална арома. Секоја чанта доаѓа со еден примерок од овој парфем, кој се нанесува на картичката која е скриена во внатрешноста на чантата, а може да се користи и на тело.