Долгата коса понекогаш знае да биде навистина тешка за одржување и потребно е посебно внимание, за разлика од кратката. Но затоа пак, изборот на фризури е неограничен и доколку сте една од оние кои што сака да експериментира, погледнете неколку наши идеи и предлози.

     Sabrina Carpenter for the RDMAS

The Best Winter Hairstyles To Try This Season    The best products, tips, and tricks for styling a messy bun, including messy bun ideas an inspiration, based on Meghan Markle's signature updo.

Оваа „неуредна“ пунџа ќе му даде дополнителна разиграност на вашиот целовкупен изглед.

Simple Messy High Ponytail    ponytail hairstyles #weddinghair #ponytails #wedding #hairstyles #ponytail #weddinghairstyles

Adorable Braided Ponytail Hairstyles for 2019 #Braidedponytail    35.5k Followers, 1,342 Following, 431 Posts - See Instagram photos and videos from Makeup By Nelly 💄 (@makeupby.nelly)

„Коњското опавче„ е секогаш одличен избор доколку сте биле мрзливи претходната вечер и не сте ја измиле косата. Од разбушавено, па се до прибрано, изборот е голем, а секогаш можете и по некој моден додаток да ставите во вашата коса кој што секако ќе привлекува внимание.

This is how to achieve beach hair no matter your hair type or texture. Image Credit: @brittsully #hair #haircut #summerhair #summerhairstyle #summer #summerfashion #beauty #beachhair    genius life hacks for great hair after the gym, from braids to sea salt spray

15 Summer Hairstyles From Pinterest - Daily Makeover | Long brown hair in a single French braid. Love. <3    Riding the braid wave? With these step-by-step instructions, you'll nail down 15 gorgeous braid styles in no time

Плетенките можат да ви одземат малку повеќе време во нивно правење и понекогаш ќе ви треба малку повеќе вештина, но секогаш можете да најдете добри туторијали на интернет и со малку труд да изгледате како да сте изглегле од фризерски салон.