Louis Vuitton ја претстави новата машка колекција која ја прикажува иднината на машката мода. Водена од креаторот Вирџул Абло, таа ни прикажува што ќе се носи во 2054. На креативен начин е презентирано што ќе ни нудат модните куќи после десетици години.

Овој бренд е основан 1854 година и од тогаш не внесуваат во светот на модата, а овој пат сакаше да не приближи до иднината. Овие модни парчиња симболизираат што ќе носат мажите после 2 века од основањето на овој моден бренд.

Голем број од модните парчиња кои се составен дел од футуристичката колекција се мултифункционални и иновативни.  Колекцијата е конструирана од елегантни елеци, ЗД панталони и кошули, футуристички бои, мултифункционални торби и др.

Прва работа е мултифункционалната модерна торба, која се претвара во вреќа за спиење.

Погледнете дел од она што го нуди оваа колекција.

New Louis Vuitton "2054" Collection Lookbook Virgil Abloh techwear clothing jackets outerwear

New Louis Vuitton "2054" Collection Lookbook Virgil Abloh techwear clothing jackets outerwear

New Louis Vuitton "2054" Collection Lookbook Virgil Abloh techwear clothing jackets outerwear

New Louis Vuitton "2054" Collection Lookbook Virgil Abloh techwear clothing jackets outerwear

New Louis Vuitton "2054" Collection Lookbook Virgil Abloh techwear clothing jackets outerwear

New Louis Vuitton "2054" Collection Lookbook Virgil Abloh techwear clothing jackets outerwear

View this post on Instagram

the idea of LV [2054]

A post shared by @ virgilabloh on