Еден од најмладите милијардери на светот чие богатство во 2019 година беше проценето на 2,7 милијарди долари е значаен акционер на компанијата за производство на лосос Салмар АСА (Salmar ASA). Густав Магнар Вице е роден на 8-ми февруари во 1993 година во Норвешка и неговиот татко е основачот на компанијата на која што моменталнот Густав поседува 47%. Погледнете ги сликите и проценете самите.

   

   

   

 

Извор: Инстаграм профил @guswitzoe